KUIDAS ÕLISID KASUTADA?

 ¤  Igapäevaseks niisutamiseks ja naha toitmiseks kasuta õli hommikul ja õhtul pärast näo pesemist. Jäta käed õrnalt niiskeks, piserda sõrmeotstele väike kogus ( 3-5 tilka ) õli ning kanna see näole kergelt masseerivate liigutustega, suunaga näo keskelt väljapoole. Võid kanda õli kergelt tupsutades ka silmade alla ja laugudele.

 ¤  Sauna-või duššijärgseks kehahoolduseks piserda väike kogus õli peopesadele ning kanna see kergelt masseerivate liigutustega kogu kehale.

 ¤  Kuiva ja vananeva nahaga käte hoolduseks piserda suurem kogus õli sõrmeotstele ning hõõru õliga mõlemad käelabad üleni sisse,soovitatav on seejärel kätte tõmmata puuvillased kindad ja hoida õlimaski kätel vähemalt 2-3 tundi.

 ¤  Kreemide ja ihupiimade lisandina sega 5-10 tilka nahatüübile sobivat õli oma igapäevase kreemi hulka.

 ¤  Toitvatele ja niisutavatele maskidele lisa 5-10 tilka meelepärast õli. Piisab kui teha õliga toitemaski kord nädalas.

 ¤  Meigi eemaldamiseks tilguta sooja veega immutatud vatitampoonile 2-3 tilka sobivat õli ning puhasta sellega oma nägu suunaga ninajuurelt põskede suunas. Korda protseduuri, kuni vatitampoon jääb puhtaks. Samal meetodil võid maha võtta ka silmameigi.

 ¤  Juuste ja peanaha niisutamiseks ning toitmiseks kanna õli juustele kogu pikkuses, erilist tähelepanu pööra juukseotstele, masseeri õli pisut ka peanahale. Pane pähe kilemüts või kuuma veega märjaks tehtud rätik, hoia maski juustel 15 min. kuni pool tundi. Seejärel pese juukseid šampooniga. Õlid pehmendavad, siluvad ja toidavad juuksekiudu ning niisutavad peanahka.

 EETERLIKE ÕLIDE KASUTUSVÕIMALUSI

¤ MASSAAZ - Kuni 4 tilka 15 ml-s alusõlis üheks massaaziseansiks. Aroomimassaaziga ravitakse füüsilisi vaevusi ja psühhosomaatilisi häireid.

¤ VANNITUS - 3-6 tilka emulgeeritakse 1 spl mee, poole klaasi rõõsa koore või piima sisse. Lõhnav vann lõdvestab või virgutab, kõrgendab meeleolu, ravib unetust, parandab vereringet, kaotab lihasevalu ja paistetused, reguleerib vererõhku.NB! 100 % jasmiiniõli mitte üle 2 tilga.

¤ JALA- ja KÄEVANNITUSED - 1-2 tilka segatakse eelistavalt emulgeeritult kausitäiele veele. Ravitakse külmetust, peavalu, kõhukinnisust, veenelaiendeid ja menstruatsioonivaevusi. Vesi ulatugu üle hüppeliigese kondi või randmeliigese. Piisab 10 min. vannitusest.

¤ ISTEVANN - 1-2 tilka õli emulgeeritult, nii nagu tavaliseks vannituseks. Ravitakse kuseteede, suguelundite ja soolevaevusi. Vesi peaks ulatuma üle vöökoha.

¤ LÕHNALAMP ja LÕHNARÕNGAS - 1-8 tilka lambivette või otse rõngale vastavalt ruumi kubatuurile ja soovitavale lõhna intensiivsusele.

Desinfitseerib õhku, loob meeleolu ja tasakaalustab tundeid.

NB! ''Ylang-Ylang'' 1-2 tilka, mitte rohkem - väga intensiivne.

¤ LÕHNAKIVI ja TASKURÄTT - 1-3-6 tilka otse kivile või kangale. Nuuskamine aitab akuutse pinge ja  šoki korral, aitab suitsetamisest loobuda.

¤ INHALATSIOON - 1-2 tilka kuuma vette. Auru hingatakse sügavalt sisse viieminutiliste seanssidena: 2-3 korda päevas hingamisteede põletike korral.

¤ MÄHISED ja KOMPRESSID - 2 tilka kausitäiele veele. Niisutatud rätik vähemalt 15 min. haigele kohale - kuum valutavale, külm venitusele, paistetusele traumale, palaviku vastu ja põletushaavadele.

¤ SUULOPUTUS - 1 tilk õli emulgeeritult klaasitäiele veele. Hävitab baktereid, aitab igemepõletiku ja kurguvalu vastu.

¤ SAUN - 2-3 tilka kerisepotti, 3 tilka ämbrile leiliveele. Metsapuude lõhnad saunas puhastavad, värskendavad ja avavad hingamisteid.

¤ PARFÜÜMIÕLI - Kuni 5 tilka 10 ml jojoobiõlisse ja igaüks võib luua oma meelislõhnade seguga teraapilise või meeleoluka parfüümi.

¤ NB! Eeterlikud õlid tuleb enne kasutamist lahjendada! Ainult lavendlit, nerolit, tea-treed ja roosiõli võib lahjendamata kasutada.