VAIMSUS

 

Siit saate lugeda keha, vaimu ja hinge teemadel:

Põhjalikumaid tõekspidamisi Jumalikkusest, universumist, vaimsusest,vaimsetest seadustest, mis valitsevad elu üle. Peale kehalise maailma, kus elavad kehastunud vaimud, s.t. inimesed, eksisteerib ka vaimuilm, kehast lahkunud vaimude elukoht. Universumis on ka teisi asustatud maailmu erineva arengutasemega olevustele: samaarenenud, enamarenenud  ja vähemarenenud kui inimesed.
Inimene on kehastunud vaim materiaalses kehas. Poolmateriaalne „mähis" perispirit (vaimuabi) ühendab vaimu füüslilise keha külge. Fluidumlikul perispirit`il on omadus „kleepuda" nii vaimu kui füüsilise keha külge ja olla nendevaheliseks sidevahendiks.

Vaimud on intellektuaalsed olevused. Nad arenevad intellektuaalselt ja moraalselt, tulles alamast korrastusest järgmisse kõrgemasse korrastusse, kuni perfektsuseni, kus ei ole kannatused vajalikud, sest teadvus on kohanenud tingimusteta armastusele.

VAIMUD SÄILITAVAD OMA INDIVIDUAALSUSE (OLEMUSE) enne, praegu ja pärast igat kehastumist.

Vaimud kehastuvad uuesti niipalju kordi, kuipalju on vajalik iseloomu ja mõistmise paremaks muutumiseks.
Vaimud arenevad. Oma paljudes kehalistes eksisteerimistes võivad nad mitte edeneda, kuid nad ei taandarene kunagi. Nende intellektuaalse ja moraalse progressi kiirus sõltub nende endi püüdlusest täiusele.

Vaimud kuuluvad erinevatesse korrastustesse, mis on saavutatud täiuslikkuse kraadide (tasemete) järgi:

PUHTAD VAIMUD, kes on saavutanud maksimaalse täiuslikkuse;
HEAD VAIMUD, kelle juures valitseb soov heale;
MITTETÄIUSLIKUD VAIMUD, keda iseloomustavad harimatus, madalad kired ja soov halvale.

Vaimude vahelised suhted ja ka suhted inimestega on pidevad ning on alati eksisteerinud. HEAD VAIMUD manitsevad  meid heale, julgustavad meid katsumuste juures ja aitavad meil neid välja kannatada vapralt ja saatusele alistuvalt. HALVAD VAIMUD sunnivad meid halba tegema, survestavad ,hirmutavad,ähvardavad.

Inimesel on vaba tahe tegutseda, kuid ta vastutab oma tegude tagajärgede eest.
Tulevane elu säilitab inimeste karistused ja naudingud vastavalt inimese käitumisele.