Kanaldatud ennustus Eestile 2018 aastaks

2018 aasta meestele
Märksõnad: Avatus, siirus ja kindel olek. Märkamine. Enesetunnetus.
Enamik mehi on õppinud selleks ajaks elu võtma sellisena nagu ta on välja kujunenud. See tähendab, et mehed on hakanud tajuma üha rohkem seda, et tasub tähele panna, mida teised inimesed korda saadavad. Pinnale jäävad need, kes sellest siirast rõõmu tunnevad. Ometigi hakkavad mehed hingerahu väärtustama üha rohkem. See toob kaasa ka suurema keskendumisvõime enne uue tulekut. Paljud võitlevad ja mäslevad meeshinged teevad instinktiivselt enesega ja teistega lepitusi. Siis on õige aeg endas kasvatada kindlat tunnet ja tunnetust, mida soovida tahetakse ja mida ka saadakse. Aasta ei soosi paristajaid ja hüpikuid mehi. Mehed, kes kasvatavad kindlameelsust, nendel hakkavad avanema ettenägelikkuse kanalid. Paljud mehed aga otsivad edasi oma kohta maailmas ja tekitavad teistes juurde aina segadusi. Lõpuks võib olla nende valikus ka üksildus ja askeetlik eluviis. Uue aasta lõpupoole naudivad paljud mehed muretuid ja vabu hetki. Meestel kelle armastuse suhted on katki, neil on võimalused uudselt alustada uusi suhteid. Enesega rahuolematud meeshinged kogevad kaugenemist, tühjust ja mõttetust üha enam.

2018 aasta naistele
Märksõnad: Eneseotsimine ja – leidmine. Suutelisus maksma panna. Püsivad valikud suhetes.
Naised jätkavad eelmisel aastal oma eluideaalide väljakujundamist. Leitakse uusi võimalusi ja tahet vaadata elu nii öelda uue värskema pilguga. Väärtustatakse üha rohkem elu positiivseid aspekte ja väljendatakse üha enam selget tasakaalustavat arengut. See võib vastaspooltes esile kutsuda nö. protestilainetuse. Suhetes võivad tekkida pidevad pinged. Huvide konfliktid on siis varmad tulema. Mõned naised võivad muutuda tõelisteks enese kehtestajateks meeste seltskondades. Paljud naised ei talu siia – sinna jooksjaid ja teevad kohe asjad selgeks. Rohkem hakkavad naised väärtustama meelte tajusid ja kogema ülemeelseid tajuulatusi. Suhetes otsitakse sharmantsust ja hurmavaid, lummavaid hetki. Kriisi ja  ohu tunnetus suureneb. Palju mõeldakse elu olemuse üle ja kombitakse kehtestatud piire. Sellega seose motiveeritakse ka mehi täisväärtuslikku elu elama. Üks õige mees peab olema jätkusuutlik, painduv ja ettevõtlik perekonna pea, arvavad naised. Siis on ka naine veetlevalt leidlik ja naiselikult edenev. Osad naispersoonid muutuvad ülemäära võimukaks ehk võimuahneteks. Need naised aga, kes on silmitsi suhete lõpetamise - lõppemisega satuvad umbusalduse lainele: tekivad hirmud, kartused, peataolek. Paranoiad. Tuleb elulooraamatus uus puhas valge leht keerata ja alustada otsast peale.

2018 aasta Eestile
Märksõnad: Ühtsus. Usaldus. Sallivus. Peataolek. Kehtestamine.
Ühiselt ette võetud asjad, elukorraldused ja üritused omandavad üha rohkem heakskiitu ja soosivust. Ühtsuses peitub jõud – nii avastatakse kunagi unustatut. On jätkuvalt palju riigi edumeelsuses kahtlejaid ja umbusku. Sealsamas aga ka palju salakavalust. Ärakasutamist, salatsemist ja valskust. Paljud nö. „üllameelsed” Eestluse pooldajad tõmmatakse haneks. Aasta keskel tuleb tagantjärele avalikuks palju kahtlaseid afääre. Püütakse jätkuvalt kinni mätsida tegusid, mida ei ole tehtud riigi heaks ja hüvanguks. Hoidutakse teadlikult ja tahtlikult rahva arvamustest ja avameelsetest aruteludest. Aasta lõpu poole need nähtused aga hakkavad kaduma. Rahval suureneb mingi hirm kaotuse ees, tuntakse peataolekut edasise suhtes, kuna uued poliitilised suunad maailmas on harjumatud. Kes on eesotsas püsinud juba kaua, hakkavad jätkuvalt jalgealust kaotama. Suundade ja jõustruktuuride ümberjaotumine. Eesti võtab ootamatud seisukohad, mis maailma üllatab. Paljud riigid ei suhtu sellesse hästi. Eesti asub omi seisukohti kaitsma. Enesekehtestamine ja piiride seadmine.

2018 aasta Eesti katsumused.
Arengu märksõnad: Keskendumine, süvenemine, süüvimine.
Kuna uue aasta esimene pool toob Eestile võimaluse rahuneda ja leida riigi arengus tasakaalu, siis teisest küljest kiputakse kohe ka oma elu üle hindama ning rabelema tühja-tähja pärast. Paljud distantsid teevad näo, et on nii hõivatud siis, tavaelu probleemidega ei tegelegi riigis keegi. Inimese tasandil kerkivad üles kaks poolt: esimene probleeme üle forsseeriv kodanikkond ja teine elurõõmsas, muretus õnnemullis elav kodanikkond. Inimkonnas hakkab suurenema valvsus ja nõudlikus riigi valitsemise ja arengute suhtes. Soositakse armusuhteid, milles valitseb kirg, kuid ja ka kahjuks silmakirjalikkus, milles nauditakse lusti ja elumõnu. Üllatatakse teisi ja ka iseennast, leides uusi teid ja radu sammumaks valikute vahelisel alal. See tähendab, omale sobivaid valikuid teha on paljudele ületamatu takistus. Pettumustes vaevlejatel esineb sisemist lõhestatust, peataolekut ja lõpuks allumist tugevamale jõule. Kuid see jõud ei pruugi olla positiivne. Tulemus on ahastus ja enesehaletsus. Hingeseosed saavad pingule tõmmatud ja vaim on rahuleolematu. Südamlikkus pannakse proovile – on see siis siiras või silmakirjalik. Eestis tekib veel juurde jõude, kes kasutavad ära segadustes inimesi. Manipuleerimine ja provokatsioon. Kokkuvõtteks: aasta soosib ja annab jõude veel viimastele priiskavatele inimestele ja kogukondadele, enne kui saabuvad muutuste tuuled. Kellele on need muutused õnnelikud, kellele õnnetud. See on aja küsimus, kes siis välja selekteerib valed ja õiged impulsid.

Kanaldatud nov. 2017 aasta